דוד

בקשה לאפוטרופוס ועיכוב יציאה מהארץ

שלום, לפני כשלושה שבועות אחי הובא לארץ מחו"ל על יד כח מחלץ עקב התקף פסיכוטי. לפני כחמישה ימים הוא אושפז בכפייה בבית חולים פסיכיאטרי עקב מצבו המתדרדר וסירובו לקבל טיפול. כיומיים לפני האשפוז הוריי פנו לבית משפט לענייני משפחה לבקשה למינויים כאפוטרופוסים לאחי, על מנת שיוכלו לבקש צו עיכוב יציאה מן הארץ (אחי מצהיר שהוא יטוס חזרה לחו"ל). ניתן צו עיכוב יציאה זמני של 14 ימים והתבקשנו להביא מסמכים נוספים למען המינוי אפוטרופוס (חוות דעת פסיכיאטר ותסקיר פקידת סעד). אחי צפוי להשתחרר מהבית חולים בעוד כיומיים או בעוד כתשעה ימים. נכון לעכשיו הוא בכעסים עצומים על הוריי וממשיך להצהיר שיטוס חזרה לחו"ל כשיצא מהבית חולים. שאלותיי הן: במה יועיל לנו שהוריי יתמנו לאפוטרופוסים על אחי? בפרט, האם בהיותם אפוטרופסים הם יכולים להוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ לאחי באופן מיידי? ואם כן מהו התהליך לכך וכמה מהר זה קורה? תודה רבה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

דוד מאחר ואחיך בגיר , אין דרך להחזיקו בישראל אלא באמצעות צו עכוב יציאה . לשם מינויים של הוריך לאפוטרופסים יש צורך להוכיח אי כשירותו. העובדה שהוא עומד להתשחרר מאשפוז עלולה לגרום לכך שהוא יטען כי הוא לא זקוק לאפוטרופוס . לכן יש צורך דחוף בפניה לבית המשפט בבקשה להורות על העברת מסמכי האישפוז (שכן , יש חסיון ) . אם בית החולים בו אושפז ידווח כי יש בעיה יקל הדבר על הוריך אם יקבעו כי הוא כשיר אזי לא ניתן יהיה לצערי לבקש המשך קיום צו עכוב היציאה . אנימחדדת תשובתי אם ימונו כאפוטרופסים יוכלו לבקש צו עכוב יציאה מן הארץ. אני מניחה שאחיך יתנגד ויתקיים דיון בו ינסה בית המשפט לברר מהו מצבו , כמה הוא כשיר ויצטרך להחליט האם יש מקום למינוי ולהשארתו בישראל בניגוד לרצונו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות