משה

האם להיות אפוטרופוס של אשתי?

עו"ד נורית פיש שלום רב, אשתי הינה חולת מאניה דפרסיה. יש לנו חשבונות נפרדים ולה יש דירה הרשומה על שמה בלבד (הבית בו אנו גרים רשום על שנינו). במהלך שיא המחלה (שטרם הבנתי שהיא חולה) עשתה מספר "עסקאות" ללא ידיעתי שגרמו לנו לחובות כבדים עימם אני מתמודד לאורך תקופה ארוכה. עפ"י העו"ס ובית המשפט אני יכול לשמש כאפטרופוס שלה לענייני רכוש. אני בדילמה מהסיבות הבאות: האם אדרש להציג מסמכים לבית המשפט בכל שנה לגבי התשלומים והתקבולים? האם מדובר בפרוצדורה מורכבת? במידה ונרצה למכור את הדירה שבבעלותה האם מדובר בהליך מורכב מול בית המשפט? במידה ואפנה לגירושין בשנים הקרובות מה יהיו ההשלכות והתהליך מבחינת האפוטרופוס? לציין שהדילמה נובעת גם מהעובדה שבימים אלה היא לא יוצאת מהבית בשל מחלתה ונתנה לי למשמר את כל אמצעי התשלום שלה ולכן בימים אלה אינני מודאג אך אין לדעת מה יהיה בעתיד. אודה להתייחסותך. משה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

משה שלום דילמה!! עולה מדבריך כי מערכת היחסים ביניכם לא מאופיינת ברמת אמון גדולה מידי? אם יש ילדים בוגרים או קרובי משפחה אחרים הייתי ממליצה למנותם אם אין אף אחד אחר שאתה יכול לסמוך עליו אתה יכול למצוא עורך דין או עו"ס שעליהם אתם סומכים אך יש לכך עלויות . אני מאמינה שלאור הקשיים עלול הגיע הליך גירושין ולכן לא ממליצה שאתה תתמנה כאפוטרופוס .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות