שי

אפוטרופסות לצורך תביעה סיעודית לחולה אלצהיימר

אמי מאובחנת כבר מספר שנים כחולת אלצהיימר, ומתגוררת עם מטפלת זרה. לעת עתה לא ביקשנו אפוטרופסות, היות ואמי משתפת פעולה איתנו, ואנחנו חוששים מן הטרחה הרבה הכרוכה במעמד המשפטי כאפוטרופסים. האם ניתן להגיש תביעה סיעודית כתשוש נפש ללא מינוי אפוטרופוס, או שחברת הביצוע תטען שחתימתה של החולה אינה תקפה משפטית?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

המלצתי החד משמעית לנסות ולהימנע ממינוי אפוטרופוס . הסיבות שמנית נכונות לחלוטין. יש להדגיש ולזכור כי ברירת המחדל בחוק היא כי בני משפחה מטפלים בהורים . עשו מאמץ להתעקש מול חברת הביטוח

שי

תודה. האם עלינו להחתים את האם על הבקשה, או לחתום 'בשמה'?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות