טלי

מהם חובות האפוטרופוס והאם חובות האם עוברים אל האפוטרופוס?

שלום רב, במידה ואני נמנית כאפוטרופוס על אמי, האם כל החובות שלה עוברים אליי? האם יש הפרדה מוחלטת בין החובות שלה לאלו שלי? האם ניתן לתבוע אותי על החובות שלה? האם ניתן לבטל את המינוי או לבקש מינוי זמני? כיצד מממשים את זכותי כאפוטרופוס רכוש במידה ואמי מתנגדת? (פינוי דירה לצורך ניקיון) האם אני יכולה לקחת הלוואה מהבנק של אמי לכיסוי החובות שלה? תודה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

באופן עקרוני מינייך כאפוטרופא לאימך לא מעביר את חוביתה אלייך אישית . יש צורך למלא הצהרה ולדווח אודות מצבה הכלכלי והוא שלה ולא שלך. אם יתבעו אותך לא יתבעו אותך אישית אלא כאפוטרופאלאימך. לבטל מינוי אפשרי אך מכח החלטית בית משפט ובתנאי שימונה אפוטרפוס חדש. אם אימך מתנגדת לפניוי הדירה יהיה צורך לקבל צו בית משפט לפנותה. קשה לא פשוט וקורע לב אך אם זה לטובתה ימנו גורם לעשות זאת. הלוואה לקחת את צריכה לקבל אישור בית משפט ולא יכולה לקבל הלוואה בשמה גם לא תקבלי אין כל סיכוי שהבנק יתן לך הלוואה מחשבונה. הם יודעים מצויין לשמור על עצמם האמיני לי!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות