רבקה

אפוטרופוס לענייני גוף בלבד

לפני כ-5 שנים קבלתי מינוי לאפוטרופוס לענייני גוף בלבד, לאמי שאובחנה כחולת אלצהיימר. איני רוצה לשמש כאפוטרופוס לענייני רכוש, בשל הניירת והטירחה הרבה והמיותרת. כיום, אמי משתפת פעולה עם בני המשפחה ואני (אשה רווקה) מתגוררת עימה ומטפלת בה ובכל מחסורה. לאמי דירה נוספת הנמצאת במסגרת "פינוי בינוי". האם אוכל לטפל בעניינה? אולי באמצעות יפי כוח לצורך זה? או בדרך אחרת ...

עו"ד ונוטריון נורית פיש

יתכן שתוכלי לטפל בענייניה על פי יפוי כח אם איש לא יחטט וינבור ויבדוק אך אני ממש לא ממליצה לעשות זאת . העובדה שלאימך יש אפוטרופוס לגוף והיא לא במצב קוגנטיבי המאפשר לה לקבל החלטות. כל פעולה משפטית המבוצעת עבורה או בשמה חייבת לקבל אישור בית משפט. לא נעים , לא נוח אך הכרחי . את חושפת את עצמך לתביעות הן מאחים ואחיות ככל שיש לך ואם מהמדינה שמופקדת על הדאגה לחסויים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות