אליהו

האם אפשר לבית משפט לענייני משפחה ימנה לחוסיה אפוט' זמני לקבוע באופן אוטמטי או/ו בלי תסקיר של עו"ס?

נורית פיש עו"ד

מקום שהוגשה בקשה למינוי אפוטרופוס זמני ובית המשפט השתכנע כי המינוי דרוש בדחיפות כדי לשמור על ענייניו של החסוי , יתן צו למינוי זמני עד לקבלת תסקיר. לרב מתבקשת תגובת בני המשפחה. במסגרת בדיקות שעורכת עו"ס לצורך הגדשת תסקיר לבית המשפט אפשר להעביר לה מידע חשוב ונכון המצביע על כך שלא צריך למנות אפוטרופוס או לא כדאי למנות את מי שביקש להתמנות (מהסיבות הנכונות כמובן) חזרתי והדגשתי כי יש שיוני בחוק ולא חייבים בכל מקרה למנות אפוטרופוס הגישה שונה לחלוטין בהתאם לתיקון 18 ו- 19 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות