מרדכי

בקשת גילוי מרצון לגבי הכנסה משכירות ?

גם אותי העניין מעניין האם תמיד אפשר לבקש גילוי מרצון לגבי הכנסה משכירות ?. או שזה מבצע עם תוקף?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! נוהל גילוי מרצון החדש, אשר התפרסם בחודש ספטמבר 2013, מאפשר לפנות להליך זה עבור הכנסות אשר התקבלו אצל אדם ולא דווחו לרשות המיסים. הדבר נוגע כמובן גם להכנסה משכירות. כעקרון לנוהל החדש התווספה הוראת שעה המאפשרת לפנות להליך זה במסלול אנונימי ובמסלול מקוצר. לרוב, בדיווח על הכנסות משכירות המסלול המומלץ ביותר הינו מסלול מקוצר במסגרתו מוגשים דוחות מתוקנים לרשות, משולם המס בגינם ומתקבלת הגנה מהליך פלילי. פרק הזמן הניתן להוראת השעה הינו שנה בלבד מיום פרסומה. בכל מקרה בכל פנייה להליך הגילוי מרצון, אנו ממליצים לבחון טרם הפנייה את העניין אל מול מומחה מס (בעדיפות על עורך דין אשר לו מוקנה חסיון עו"ד - לקוח) לשם בחירה בהליך ובצורה המשכילה והנבונה ביותר אשר תקנה מחד את נטרול החשיפה הפלילית אך מאידך ולא פחות חשוב מכך, תפחית את חבות המס למינימום ההכרחי. בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות