לירון

עבירה של הלבנת הון בעסק

האם עבירה של הלבנת הון של עצמאי עם משפחה תשפיע על חשבון הבנק המשפחתי שלא קשור לעסק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! עבירת הלבנת הון יכולה להשפיע על חשבון הבנק המשפחתי. אחת הסנקציות המשמעותיות שניתנות לבית המשפט ולתביעה כנגד החשוד בעבירת הלבנת הון היא חילוט רכוש. כהגדרה, ע"פ החוק, החילוט מוטל על הכספים הקשורים לעבירת הלבנת ההון אך במקרים רבים לא ניתן לערוך הפרדה שכזו באופן וודאי וע"כ מוטל החילוט על כלל נכסיו של החשוד. כמובן, בית המשפט הוא שעורך את השיקולים והאיזונים ופוסק בעניין קיומו של החלוט והיקפו. לאחר חילוט הכספים ניתן לעיתים לתקוף החלטת בית המשפט אך יש לבחון כל מקרה לגופו. בל נשכח כי למרות חילוט הנכסים מתאפשר לקבל קצבת מחייה מסויימת אותה פוסק בית המשפט. מדברים אלו אתה למד כי אכן קיים סיכוי כי עבירת הלבנת הון של עצמאי תשפיע על חשבון הבנק המשפחתי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות