עמית

שכר דירה

להבנתי אי דיווח על קבלת שכר דירה זה עבירה מה מקבלים על אי דיווח

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! אי דיווח על קבלת שכר דירה מהווה עבירה פלילית כל עוד סכום ההכנסה חייב בדיווח. ונעשה סדר: במדינת ישראל, על כל הכנסה משכירות (לא משנה מספר הדירות) עד סך כ 5000 ש"ח (משתנה משנה לשנה - 2015 - 5070 ש"ח) - קיים פטור ממס ומדיווח. הכנסה המתקבלת מעל לתקרה הנ"ל, מחוייבת בדיווח מהשקל הראשון ואי הדיווח מהווה עבירה פלילית של העלמת מס ואי דיווח. העונש המירבי על עבירות מסוג זה הוא מאסר. אשר על כן, אנו ממליצים בכל מקרה לדווח על ההכנסה משכירות, הן רטרואקטיבית והן לעתיד אך עם זאת, ניתן לבחון הן את הדיווח לגבי העבר והן את הדיוו העתידי ע"מ להפחית את חבות המס למינימום ההכרחי ולנטרל חשיפה פלילית בגין אי דיווח. אנו זמינים לכל שאלה במספר 03-5522275. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות מס כלכליות