פנינה

לתבוע את הרופא המנתח או את קופת החולים?

עברתי ניתוח להוצאת נגע בעור בקופת חולים הרופא אמר שמדובר בניתוח פשוט מאוד ותשאר לי צלקת קטנה שתתבהר עם הזמן אבל בסופו של דבר נותרתי עם צלקת מכוערת לא קטנה והיא לא מתבהרת. את מי אני אמורה לתבוע את הרופא עצמו או את קופת החולים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

פנינה שלום, ההחלטה את מי לתבוע היא לעיתים החלטה משפטית המחייבת לתבוע גורמים מסוימים ללא כל אפשרות בחירה, ולעיתים מדובר בהחלטה טקטית במסגרתה ניתן לתבוע את כל הגורמים או חלק מהם. במקרה שתארת (מבלי להתייחס לשאלת הרשלנות) על פניו מדובר בהחלטה טקטית של מי שינהל את התביעה ככל שתהיה כזו, כי מבחינה משפטית ניתן לתבוע ברשלנות רפואית גם את הרופא וגם את קופת חולים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים