מני

מוות עקב עיקוב בטיפול של קופת חולים ובית חולים

שלום רב, קרוב משפחה נפטר בן 65 עקב שטף דם במוח בבית חולים. שנים רבות קודם למותו היה חולה מאוד במחלה נדירה ועבר ניתוחים קשים בראשו. מאז היה במעקב ובטיפול תרופתי. כמה ימים קודם פטירתו הגיע לרופא משפחה בקופת חולים פעמיים עם תלונות על כאבי ראש, באזור אחורי, ונשלח הביתה עם משככי כאבים ותרופות להורדת לחץ דם. ביום הפטירה סבל מכאבי ראש קשים ביותר עד שהזמין לעצמו אמבולנס! הוא פונה בשעות הצהריים המוקדמות, בהכרה, אולם בבית החולים התדרדר ואיבד הכרה. בבית החולים ביצעו CT אולם היות שאין בו מחלקה נוירוכירורגית, שלחו את התשובות לבית חולים אחר שבו יש מחלקה נוירוכירורגית. בהתייעצות טלפונית (שאינה מתועדת פרט לעצם ביצוע התייעצות) הוחלט להשאירו בבית החולים שאליו פונה. במהלך הלילה הסמוך, נפטר. אבקש לדעת האם יש כאן רשלנות של בית החולים או של רופא המשפחה. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

מני שלום, רופא המשפחה מכונה "העומד בשער" בהיותו הראשון בשרשרת המטפלים הרואה את החולה. החובה המוטלת עליו כוללת בראש ובראשונה - אבחון. עליו לקבל אנמנזה, כלומר, ליזום ולברר את העובדות כדי לפחות לאבחן כיוון או חשד ולהפנות את החולה להמשך טיפול. מהפרטים שמסרת עולה כי רופא המשפחה בקופת חולים כלל לא בדק את המנוח ולכן נראה על פניו שיש רשלנות רפואית. במסגרת תביעה ברשלנות רפואית שתוגש נגד קופת חולים יהיה צורך להוכיח גם כי יש קשר בין העיכוב בהגעה לחדר מיון לבין המוות. כמו כן, נכון לבדוק גם את התנהלות חדר המיון בבבית החולים, ובמיוחד את ההחלטה שלא להעבירו לבית חולים שיכול היה לטפל בו טוב יותר. היעדר התיעוד של ההחלטה יעמוד לבית החולים לרועץ. יתכן שגם לבית החולים המייעץ יש חלק באחריות לתוצאה המצערת. אגב, ניתן לצרף בתביעה אחת את קופת חולים ושני בתי החולים. .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים