דודי

לא בדקו את השמיעה של בתי

אחרי הלידה של בתי היא לא עברה בדיקת שמיעה כפי שהייתה אמורה לעבור. אנחנו חודשים אחרי הלידה ומתברר שהיא לא שומעת לחלוטין. היא חירשת. אם היו בודקים אותה אחרי הלידה כמו שהיו אמורים לעשות היו עולים על הבעיה אולי היא הייתה מקבלת טיפול מתאים. מה בידינו לעשות עכשיו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

דודי שלום, לאחר הלידה, בכל בית חולים, אמורה להיערך בדיקת סקירה לאיתור ילודים עם לקות בשמיעה. הגופים הרפואיים מיחסים חשיבות לאיתור מוקדם ככל הניתן של בעיות שמיעה, בעיקר כדי לאפשר התפתחות תקינה של השפה. אי ביצוע בדיקת שמיעה זו התנהלות בלתי סבירה. אם יתברר שמתן טיפול בסמוך ללידה היה מונע את החרשות או מפחית את עוצמת הליקוי, תהיה בידיכם עילה ברשלנות רפואית. עליכם לפנות לעורך דין הבקיא בתחום הרשלנות הרפואית, שיאסוף את התיעוד הרפואי ויפנה למומחה מתאים בשאלת הקשר הסיבתי בין אי ביצוע הבדיקה לתוצאה הסופית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים