מאיר

חדירה לתיק רפואי בקופת חולים

מבקש לדעת אם יש עילה לתביעה לקופת חולים על חדירות לפרטיות הזויה שקרתה בקופת חולים. הזמנתי תור אצל רופא מקצועי , הגעתי לבדיקה, והרופא מסתכל במחשב ומודיע לי שכבר נבדקתי וקיבלתי טיפול לפני מס' ימים ביום שישי כשבאותו היום כלל לא יצאתי מהבית ושהייתי אצל רופא אחר שמקבל במרפאה אחרת שאיני מבקר בה כלל ואני בכלל גם לא קבעתי תור אצל הרופא הזה שאיני מכיר ולא ביקרתי אצלו אף פעם.והרופא אמר שגם קיבלתי טיפול בזריקות???? תמוהה מאוד, כיצד טעות כזו קרתה. הרופא השני חדר לפרטיותי לתוך התיק הרפואי שלי וכיצד? ורשם לי טיפול על מחלה שאיני חולה בה כלל ? חודש וחצי שאני מחכה לתור הזה ובסוף הרופא סירב לקבל אותי וגם לא האמין לי בטענה שהוא לא יודע למי להאמין ולא יקבל אותי עד שיתקנו את הבעיה. הפקידה גם לא האמינה לי שאני לא הלכתי לרופא ההוא, היא אמרה לי אולי נתת את הכרטיס שלך למישהו אחר??? הפקידה אמרה שמנהלת הסניף איננה לבוא עוד כמה ימים כשתחזור ולדבר ואיתה. בינתיים לא נבדקתי ולא קיבלתי טיפול רפואי הרופא סירב לקבל אותי ואמר שלא יכול לתת לי טיפול במקרה דנן. הפקידה קבע לי תור לעוד שבועיים שיגמר הרבעון. הרופא "השני ההוא" נכנס לתיק הרפואי שלי ורשם לי מחלה ותרופות של אדם אחר שזה לא אני. חשתי עוגמת נפש ועלבון שלא מאמינים לי לא קיבלתי ולא זכיתי כלל לטיפול ובדיקה רפואית הרופא סירב לקבל אותי כשאני למעשה חיכיתי לתור כחודש נאמר לי ע"י הפקידה שאני צריכה "לרוץ" "ולהטרטר" לאותו רופא ו"ההוא" לדבר איתו שיתקן את הטעות כשהמרפאה רחוקה מאוד וזקוקה לתחבורה. והאם זה תפקידי לעשות זאת כשהטעות של הקופ"ח וחוץ מזה מי יתן לי להכנס ללא תור מראש? אם לא הייתי שמה לב מה ההשלכות של טעות כזו לגבי העתיד? כיצד קרתה טעות נוראית כזו? הערה: זו הפעם הראשונה שבאתי לרופא מקצועי בתחום הזה לאחר שלוש שנים לא הייתי אצל רופא מקצועי בתחום זה. אודה לדעתך במקרה זה, כי אני רוצה לתבוע את הקופ"ח.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

מאיר שלום; על פי תיאורך, בקופת חולים ארעה תקלה שעיכבה את התור שלך אצל רופא מומחה בשבועיים. אכן, תיעוד רפואי שגוי מהווה תקלה עם פוטנציאל לנזק שכן הדבר עלול להוביל לאבחנות שגויות ומתן טיפול שגוי. במקרה שלך, על פי הפרטים שהעלית לא נגרם נזק כתוצאה מהרישום השגוי ולא ציינת שהעיכוב בטיפול גרם לך נזק רפואי כלשהו. במצב דברים זה, אין עילה לתביעה ברשלנות רפואית. ברור שנגרמה לך עגמת נפש כתוצאה מהטעות והעיכוב. אולם אין בכך כדי להצדיק הגשת תביעה, בשל היחס בין המשאבים הרבים שתצטרך להשקיע לבית הפיצוי הנמוך שתוכל לקבל. אתה יכול לפנות להנהלת קופת החולים כדי שתלונתך תתברר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים