אני

האם יש זכאות לדמי אבטלה ללא המתנה?

שלום, אני התפטרתי לאחר כשלוש שנים. הגשתי בקשה לדמי אבטלה- אושרה התביעה, עם דחייה של 90 יום. מייד עם העזיבה התחלתי להתייצב בלשכת תעסוקה. 1. האם ההגעה ללשכת תעסוקה רלוונטית לצורך הספירה של תקופת ה90 ימי המתנה? 2. באותו החודש עבדתי אצל מעסיק חדש במשך 5 ימים בלבד והוא פיטר אותי יש בידי מכתב פיטורין. האם, למרות שזה היה תקופה קצרה- זה מזכה אותי בדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום? מה יש להגיש לביטוח לאומי ? והאם השכר הזה נקלח בחשבון לצרכי חישוב דמי האבטלה? במידה שרלוונטי -האם ניתן להגיש את הנ"ל דרך אתר אינטנר? תודה

עו"ד הדר פלד טל

במהלך ההמתנה של 90 הימים אין צורך להתייצב בלשכת התעסוקה. לפי דבריך הייתי מציעה לשוב ולפנות לביטוח הלאומי בתביעה חדשה לדמי אבטלה על יסוד מכתב הפיטורים החדש שקיבלת, ובכך לייתר את ימי ההמתנה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה