צביקה

דמי אבטלה לפני מבחני מועצה בראיית חשבון

שלום, הבנתי שכחודשיים לפני מבחני מועצה לא ניתן לקבל דמי אבטלה. השאלה אם התפטרות עקב המבחנים כחצי שנה לפני המבחן מזכה בדמי אבטלה?

עו"ד הדר פלד טל

לפי החוק, מי שנבחן בבחינה הסופית (חלק ב') של רואי החשבון, בנושא חשבונאות פיננסית או בנושא ביקורת - אינו זכאי לדמי אבטלה ב-2 החודשים שקדמו למועד הבחינה. אם זה לא המצב, אני מניחה שתהיה זכאי לדמי אבטלה.

צביקה

אני נמצא כרגע כ-4 וחצי חודשים לפני המבחנים. אני רוצה להתפטר. השאלה אם התפטרות בעקבות המבחנים כמה חודשים לפני המבחן מזכה בדמי אבטלה(עד כחודשיים לפני), למרות שאין לי מכתב פיטורים.

עו"ד הדר פלד טל

לכאורה לא משום שזו התפטרות שמצריכה המתנה של 90 יום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה