עובד

דמי אבטלה - פדיון ימי חופשה/דמי הבראה

שלום וברכה, פוטרתי בסוף יולי. החל מה-1.8 חתמתי בלשכת האבטלה. במהלך אוגוסט הפקדתי משכורת אחרונה. במהלך החודש הזה, חודש אוגוסט, בתשלום נפרד, ולמען גמר חשבון, אקבל צ'ק שיכלול פדיון ימי חופשה ודמי הבראה שמגיעים לי על פי חוק (יוצא בתלוש שכולל ניכויים של ביטוחים ומס וכו'). האם הביטוח יכול לומר לי - לא, אתה לא זכאי לדמי הבראה, בעקבות כך? לא מדובר בשום תשלום מיוחד מצד המעסיק, פשוט כספים של גמר חשבון שהוא חייב לי. תודה רבה.

עו"ד הדר פלד טל

לא, אבל הביטוח הלאומי יכול שלא לשלם ימי אבטלה בגין ימי חופשה בתשלום שקיבלת במהלך אותו חודש. דומני שזו הסוגייה ולא כפי שתיארת בשאלה.

עובד

לא קיבלתי ימי חופשה בפועל. לא לקחתי יום חופש אחד בתשלום בכל התקופה שלי שם (כמעט שנתיים). עבדתי כל יום בו העסק פעל, פוטרתי, הפסקתי לעבוד (קיבלתי הודעה מוקדמת שגם במהלכה עבדתי), ורק שהופסקה ההעסקה בפועל - כעת מביאים לי את הכסף שחייבים לי על כל ימי החופשה שהצטברו. כמו שעושים תמיד. גמר חשבון נטו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה