רות ברונשטיין

מפקח מהמינהל דורש שנפנה תוך שבוע מבנה נייד בו אנו גרים בשכירות

שלום אני מתגוררת בשכירות במשק במושב עולש. יש לי פה מבנה נייד שהבאתי (המונח על יסודות בטון שהיו כבר במשק). לפני מספר ימים עבר פה מפקח מהמנהל והודיע לנו שאם לא נפנה את המבנה תוך שבוע ידווח עליו ויגיש תביעה נגדנו. הייתי מעוניינת להתייעץ לגבי המשמעות של צעד כזה? מה זה אומר הגשת תביעה מצד המנהל ועד כמה רציני או מהיר זה? אני גם ככה מתכננת לעזוב פה בינואר וכבר התחלתי בתהליך מכירת המבנה אבל מניחה שלא אצליח לפנות אותו כל כך מהר ולכן מתלבטת כיצד להתקדם ועד כמה רציני או משמעותי הדיווח שלו ועד כמה מהר הם פועלים... תודה מראש, רות.

עו"ד רון שוורץ

רות שלום רב הנחלה שייכת למשכיר שלך לא שלך, אני מניח. הבעיה היא שלו בראש ובראשונה מול המנהל. אם גם את נפגשת עם המפקח סביר שהם יפעלו גם נגדך. את צרכה לברר מי זה מפקח אולי הוא מהמועצה האזורית ולא של המנהל. בכל מקרה הם פועלים תוך מספר חודשים עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום 050-7249020

רות ברונשטיין

הי רון תודה על המענה. אני שוכרת את המשק ואת הבית הבנוי פה אבל המבנה הנייד הוא שלי. המפקח פנה אלי והוא אמר שהוא מהמנהל לא מהמועצה. האם לערכתך יקח מספר חודשים עד יתחילו לפעול בכלל או שמתחילים מיד אבל הנזק (התביעה) תיהיה רק בעוד מספר חודשים? אני אסביר לך את קו המחשבה שלי: אני זקוקה למבנה הזה לחודש וחצי הקרובים ואח"כ גם ככה התכוונתי לפנות אותו, לדברי המפקח "עלי לפנות אותו תוך שבוע או שידווח על זה...." אז אני מתלבטת האם לפנות אותו בדחיפות באילוצים והפסדים קשים בשבוע הקרוב בכדי להמנע מדיווח או לתת לו לדווח ולהמתין עד הפעולה הבאה מצידם ואני לא יודעת בכלל מה הצעד הבא מצידם יהיה וכמובן שאני לא מעוניינת לקבל תביעה מצידם....

עו"ד רון שוורץ

רות אין נוסחה מתמטית כאן. אם תוכלי תיצרי אתו קשר או תפני למחוז לפיקוח ותבקשי הארכה של חודש וחצי לפינוי. רון

רות ברונשטיין

תודה. האם תוכל מעט להסביר לי על התהליך שצפוי להיות אם לא אפנה את המבנה תוך השבוע שאמר לי בהנחה שלמעשה הוא כלל לא דיווח עליו עדיין. מה משמעות הדיווח? האם שווה לי להמתין לקבלת צו פינוי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל