כוכבה

רישום במינהל מהחברה המשכנת

לאימי בית דו משפחתי ובעת ניסיון ביצוע פרצלציה עם החברה המשכנת התברר כי השכן העביר כבר את הבית שלו פרצלציה כבר שנים קודם לכן. השכן נפטר והיורשים כבר מכרו את הבית. בפועלי מה שקרה זה שהמנהל במקום לרשום חלוקה שווה של הקרקע רשם כי לשכן מגיע 2/3 ולאימי רק 1/3. יש לנו תוכניות בניה ישנות משנת 76 שבו רשום שהקרקע מחולקת שווה בשווה וחתומה ע"י המועצה המקומית, המנהל, ואפילו ע"י השכן. כעת במנהל הם מודים כי אכן יש בעיה בחוסר התאמה ברישומים אבל מאחר וזה כבר נרשם בטאבו ומאחר ועבר כבר בעלים הם אינם יודעים איך לפתור את הבעיה. כעת הסוגיה הגיעה ליועץ המשפטי לנסות לפתור את הפלונטר. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות והאם זה באמת בלתי הפיך? כי אם כן יוצא לא רק שכעת הפסדנו חלק מהקרקע אלא בעתיד לא יהיה ניתן למכור את הבית עם חלוקה מוזרה של הקרקע. כל הקרקע היא 600 מ"ר.

עו"ד רון שוורץ

כוכבה שלום טעות בפרצלציה, אם נעשתה, זה דבר נפוץ בכדי לענות לך חייב לראות את המסמכים בחברה המשכנת שעשתה את הפרצלציה על מה בם התבססו. יכול להיות שנעשתה טעות והאם ניתן לתקן זאת יכול להיות שאי אפשר להחזיר המצב לקדמותו. יש לבחון את המקרה לראות את המסמכים והשרטוטים השונים ומי עשה את הטעות בפרצלציה של שתי החלקות. בכל מקרה מציע לך לפעול מידית גם להסדיר את הזכויות שלך . עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום 050-7249020

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל