יחיאל מדמון

תשלום מופרז עבור הזזת קופסת חשמל שהפריעה להרחבת בנייה

1. במהלך ביצוע הרחבת דירתי ( ע"פ היתר כדין )בבית משותף בחיפה ,נדרש היה להזיז קופסת חשמל של הבניין שהפריעה להרחבת הבנייה, הזזה של כ-1מטר לדופן דרומי. 2. חברת חשמל חייבה אותי בכ-3000 ש"ח תוך פירוט קודי עבודה שלא בוצעו : כגון העתקת /החלפת כבל עילי והפסקת וחיבור מ"נ. 3. בפועל עבודת הזזת קופסת החשמל היתה מינימלית- ארכה כמחצית השעה ועם חומרי גלם מינימליים ולא נדרשו/בוצעו הקודים שחוייבתי בכלל או בשלמות. 4. ביקשתי לקבל זיכוי ממחלקת אחזקה/ תכנון ולא נעניתי. 5. תלונה שהגשתי לממונה על פניות הציבור נענתה ע"י מ"מ מנהל מח' לקוחות מסחרית ולא ממחלקת פניות הציבור כפי שנראה לי שצריך להיות. תשובתו היתה "חברת החשמל פועלת מכח אמות המידה , כפי שפורסם ע"י הרשות לשירותים ציבוריים חשמל ומחייבת ע"פ התעריפים שנקבעו באמות המידה" זאת תוך התעלמות/ אי התייחסות עיניינית לטענותי. 6. השאלה שלי כיצד והיכן ניתן לתבוע את חברת החשמל ? ניתן ע"י הגשת תביעה קטנה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

יחיאל שלום, בטרם תגיש תביעה קטנה, אציע לך לפנות שוב לנציבות תלונות הציבור (ניתן לעשות זאת גם באמצעות אתר האינטרנט של חברת החשמל). במקרה כזה, הנציבות תהיה מחויבת לברר את המקרה לגופו ולהשיבך ישירות ולא באמצעות המחלקה מסחרית. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ