דורית

הגדלה לתלת פאזי, בדו-משפחתי, משנות ה-50.

אני גרה כעת בדו-משפחתי, ששופץ בעבר, כך שהחיבור שלנו לעמוד החשמל, נעשה דרך השכנים, וההספק הוא 25 אמפר. שאלתי בחב' חשמל מה עלי לעשות כדי להגדיל את ההספק לתלת פאזי של 25*3, כלומר ל-75 אמפר, ונאמר לי, שאני צריכה לשלם לחב' חשמל כ-3,600 ש"ח, וכך עשיתי. בשלב זה, הגיעו אנשי חב' חשמל לביתנו, ואז התברר, שלדבריהם עלינו לבצע עוד עבודה בעשרות אלפי שקלים, ע"י חשמלאי פרטי, או ע"י חב' חשמל, כדי להגדיל לנו לתלת פאזי. הם העלו שתי אפשרויות: א. חיבור תת קרקעי ע"י פילר יחיד או זוגי, דבר שיעשה ע"י חב'חשמל, ויעלה לנו כ-11000 ש"ח. ב. חיבור על קרקעי-שחלקו יבוצע ע"י חב' חשמל, ויעלה עוד 1100 ש"ח בנוסף למה שכבר שילמנו, ובו חב' חשמל תעביר את העמוד והפקקים, מהשכנים לקיר החיצוני שלנו. בנוסף, לדברי חב' חשמל, החשמלאי הפרטי שלנו צריך להעביר כבל חשמל מהעמוד על הקיר החיצוני שלנו, דרך הגג שלנו, ודרך הגג של השכנים, וכך לחברם לחשמל, ולנתק את החיבור הישן לחשמל. הבעיה היא, שהגג של השכנים הוא בן חמישים שנה, רעוע לגמרי, וכל כניסה אליו תמוטט אותו לחלוטין, לכן אנחנו במבוי סתום. האם אתה יכול להמליץ לי על דרך יצירתית להעברת החשמל מהעמוד שיהיה אצלנו, לשכן, שלא דרך הגג שלו, וכמה זה אמוןר לעלות? האם כל החיבור הזה לא אמור להעשות כולו ע"י חב' חשמל, ועל חשבונה, כיון שלא אנחנו אחראים לשיטה האוילית, שהיתה נהוגה בשנות ה-50, לגרום לתלות בין שני הבתים בדו משפחתי. למה אני צריכה לשאת בהוצאות של עשרות אלפי ש"ח,בגלל חב' חשמל, שלא חשבה על תוצאות מעשיה בעתיד? לא אני בחרתי לקבל חשמל מחב' חשמל, בשיטה פרימיטיבית זו, וכיון שהחיבור נעשה בעבר הרחוק ע"י חב' חשמל, ובאחריותה, היא צריכה לעשות כעת את כל העבודות על חשבונה, ולא להתנער ממחויבותה כלפי הלקוחות. אשמח לקבל תשובה דחופה, כיון שחוסר ההגדלה לתלת פאזי, פוגעת באיכות חיינו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

דורית שלום, לצערך, הסכומים אותם חברת החשמל מחייבת הינם סכומים שנקבעו ע"י הרשות לשירותים ציבוריים חשמל (רשות ממשלתית שפועלת מכח חוק משק החשמל). על פניו, נראה כי דרישת החשמל מוצדקת, הן לעניין התשלום והן לעניין לעניין הביצוע בפועל של הגדלת החיבור. בברכה, עו"ד שי שמואל פרץ