גאיה

חשבון חשמל מופרז עקב הערכה

שלום, מזה שנה אני משלמת חשבון חשמל לפי הערכה. החשבון האחרון על חודשים יולי אוגוסט היה נראה גבוה ולכן פניתי לחברת חשמל לקבל לקבל חשבון לפי מצב אמיתי. קיבלתי חזרה חשבון של 3,601 בטענה שכל ההערכות היו נמוכות מהשימוש האמיתי. עכשיו, מדובר בדירה בה מתגורר אדם אחד שצורך חשמל בצורה חסכנית מאוד. לא ייתכן שכל השנה הגיע חשבון חשמל ע"פ הערכה על סך של 350₪ בממוצע וכעת יש להוסיף עליו סכום של 3,600₪. יתרה מכך, בשנה שעברה באותה הדירה הייתה צריכת חשמל יומיומית גבוהה ומעולם לא הגיעו החשבונות לסכום זה. השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות? האם ייתכן שגונבים ממני חשמל? האם ייתכן שמשהו נפגם במונה? האם אני יכולה לדרוש מחברת חשמל לשלוח טכנאי לבדוק את המונה? תודה, גאיה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

גאיה שלום, בשלב הראשוני, אמליץ לבדוק אם ישנה בעיה / גניבת חשמל באמצעות נציג חברת החשמל (תוכלי לתאם מול מוקד 103 של חברת החשמל). אם לא תהיי שבעת רצון מבדיקת חברת החשמל, תפני לחשמלאי מוסמך לצורך בדיקה מקיפה. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ