מוטי

אנטנה סלולרית

שלום לפני מספר שבועות התברר לי משכנים בבית סמוך כי בבנין שלי הותקנה אנטנה/מתקן גישה במרפסת דירת הגג בקומה השמינית, , בדקתי יש אשור המשרד להגנת הסביבה, ואכן אין צורך בהיתר בניה מהעיריה. עיינתי בחוק הבזק לגבי היתר בניה ובהגדרה מצויין "גג בניין" , האם מרפסת נכללת בהגדרה או שבמרפסת יש צורך בהיתרים. האם שימוש בתשתיות התקשורת בבניין - רכוש משותף ללא אישור הדיירים , הועבר סיב אופטי ואיני יודע מה עוד, האם ככלל יש למתקין חובה לידע אותנו ? כל התהליך נעשה כמו גנבים בלילה . האם עילות אלו יכולות לסייע לנו בסילוק האנטנה. בתודה מוטי ליבנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום מוטי לאור הכתוב נראה כי אכן יש עילה להסרת האנטנה. ראשית קיימים רבדים רבים של חוקים ודרישות אשר נדרש לעמוד בהם בהקמתה של אנטנה. דהיינו,למשל במידה והאנטנה הוקמה בשטח המיועד למגורים עולה השאלה האם מדובר בעסק והאם ניתן אישור לכך וכו'. בנוגע לבנייה והתקנה בשטח הציבורי,ככלל על המתקין/בונה ליידע את הדיירים בפעולותיו. משכך נראה כי אכן ניתן לפעול להסרת האנטנה. בהצלחה.