שלומית

איזור של סתימה בשן רדום יומיים אחרי הסתימה

החלפתי רופא שיניים בגלל מעבר דירה והרופא החדש עשה לי סתימה רגילה בשן אבל עברו יומיים והאיזור של הסתימה עדיין רדום. עברתי סתימות אצל הרופא הקודם שלי ואף פעם לא לקח יותר מכמה שעות עד שהאיזור התעורר וחזרתי להרגיש אותו. איך אני יכולה לדעת אם הרופא החדש עשה לי נזק או שהוא השתמש בחומר שונה מזה של הרופא שיניים הקודם שלי?

עו"ד אלון קורן מידן

שלום לך, מאחר וסתימה רגילה אינה יכולה (כשלעצמה) לגרום לנזק עצבי, סביר להניח שככל שנגרם נזק עצבי- מקורו בזריקת ההרדמה שניתנה לך. זריקת ההרדמה עלולה לגרום לנזק שכזה באמצעות פגיעה ישירה בעצב, פגיעה שהיא נדירה, רופא אינו יכול ברגיל להימנע ממנה, ואינה נחשבת לרשלנות. היותר וכך, לא ניתן לקבל פיצוי על הפגיעה, ככל שהיא ארעה. החדשות הטובות- במרבית המקרים הפגיעה היא חולפת והתחושה חוזרת תוך מספר חודשים. אלון