סיון

טיפול שתל ארוך ומייגע אצל רופא שיניים

ביצעתי עקירה ולאחריה שתל חדש אצל רופא שיניים (בדיעבד התברר שלא מומחה). התהליך לקח מעל חצי שנה של טירטורים, מדידות, בחירת צבע עם המעבדה, בינתיים השן הזמנית נפלה לי כמה פעמים במהלך הערב וכל פעם הייתי צריכה לחזור אליו להדבקה. פעם קיבלתי תשובה: "תדביקי עם משחת שיניים ותראי האם זה מסתדר". לאחר המדידות בשלב הכנסת השתל התסבר שהמדידות לא היו מדויקות והיה צריך להתחיל את התהליך מחדש וחוזר חלילה 8 חודשים. האם יש פה איזו שהיא רשלנות רפואית שעליה ניתן לתבוע את הרופא היהיר?

עו"ד אלון קורן מידן

נפילת כתר זמני אינה נחשבת בגדר רשלנות מאחר וצדובר בהדבקה בדבק חלש אשר נועד לאפשר הסרת הכתר בקלות לצורך מדידות וכיוצ"ב. העובדה שהרופא חוזר מיוזמתו על הכתר משום שאינו מרוצה מדיוק המדידות צריכה להיזקף לטובתו. אמנם יתכן כי התרשל בנטילת המידות אל יקשה עלייך להוכיח זאת בבית המשפט וממילא הפיצוי שיתכן ותקבלי ספק אם מצדיק את ההוצאות הגדולות הכרוכות בהגשת וניהול תביעה משפטית.