מיכל

שבר קטן בשן וטיפול גרוע

שלום רב, בעקבות שבר קטנטן בשן קדמית, פניתי לרופא מומחה ובקשתי לסגור בלבד את השבר. דובר היה על כמילימטר וחציXמילימטר וחצי של שבר בקצה השן והתיקון היה מסיבה אסתטית בלבד. למרות שאורכן של שתי השיניים הקדמיות אף פעם לא היה זהה והשבורה היתה מעט קצרה יותר, חשב הרופא להאריך באותה הזדמנות גם את אותה השן או לחלופין לקצר את השניה. בקשתי במפורש ממנו לסגור בלבד את השבר ללא שינוי נוסף, לא הארכה ולא קיצור חומר שן בריא. הרופא למרות זאת עשה כרצונו, ניסר ועיגל חלק מהשן הבריאה והאריך בכל זאת ע"י השימוש בחומרים מרוכבים. בנוסף לא התבייש וביקש מעט יותר כסף מהצעתו התחילית (שבע"פ היתה). שאלתי מה ניתן לעשות..איני רוצה לעשות תיקון על תיקון. הרופא לא שמע לי ועשה כרצונו. התוצאה בנוסף נראית הרבה יותר גרוע לדעתי מאשר אפילו עם השבר! השן לא תגדל חזרה..יש לציין כי החיוך שלי ככרטיס ביקור היה לי כה חשוב וכן שישאר בדיוק איך שהיה. תודה רבה מראש!

עו"ד אלון קורן מידן

נשמע שאכן הרופא עשה בשינייך כרצונו ועומדת לך עילת תביעה נגדו, על הנזק שנגרם לך ולחילופין, גם אם לא נגרם נזק, על הפגיעה באוטנומיה שלך על גופך. יחד עם זאת ספק אם הפיצוי שצפוי להתקבל בתביעה כזו מצדיק את עלותה (שכר טרחת עורך דין, חוות דעת, אגרות) מה גם שיתכן ותתקשי להוכיח כי אכן דרשת ממנו שלא לטפל בשן הנוספת. יש באפשרותך לפנות בתלונה להסתדרות רופאי השיניים (ככל שהרופא חבר בארגון זה) והם מוסמכים גם לפסוק לך פיצוי. הליך זה אינו כרוך בעלויות גבוהות, אם בכלל.