דנה

טיפול שורש חוזר ודלקת בשן

עברתי טיפול שורש לפני 10 חודשים הייתה דלקת ולפי הרופא שיניים שלי היא טופלה אבל עכשיו יש לי שוב כאבים באותה השן והייתי אצל רופאה אחרת שאמרה שיש לי דלקת ואני צריכה לעבור עוד טיפול שורש טיפול שורש חוזר. הרופא שטיפל בי אז אומר שזאת לא דלקת ובכלל הכאבים נובעים משן אחרת. אני מאמינה לרופאה שאומרת שיש שם עדיין דלקת וכנראה שאלך אליה לטיפול השני. האם כדי לקבוע שזאת רשלנות של הרופא שלי אני צריכה לקבל חוות דעת שלישית של רופא שיניים והאם אתה רואה עילה לתביעה על רשלנות מצד רופא השיניים שלי שלא טיפל בדלקת בטיפול שורש?

עו"ד אלון קורן מידן

שלום וברכה, טיפול שורש, גם כאשר נעשה כהלכה, יש לו כ-95% הצלחה, כלאמר בכ-5% מהמקרים הכישלון הינו סיבוך שאינו קשור לרופא, אינו בשליטתו ובמקרה כזה אין לך עילת תביעה נגדו. ואולם- כל זה בהנחה שהטיפול בוצע כהלכה. במידה והטיפול הינו לקוי ובוצע באופן רשלני (וניתן לבדוק את הדבר בצילומי רנטגן) כמובן שהרופא חייב לפצות אותך על הנזק שנגרם לך כתוצאה מביצועו הרשלני של הטיפול. אני אכן מציע לך להיבדק אצל מומחה לטיפולי שורש (אני מדגיש- מומחה) על מנת לברר אם הטיפול בוצע כהלכה וגם כדי לבצע את חידושט טיפול השורש.