אסנת

סגירת מרפסת של דירה בבית משותף מחייבת היתר בנייה

שלום לפני כשנה עברתי לגור בדירה בת 3 חדרים שקניתי. בדירה יש גם מרפסת ורציתי לדעת מה הפרוצדורה כדי לקבל אישור לסגור את המרפסת כדי לעשות ממנה חדר נוסף בבית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום אסנת, סגירת מרפסת של דירה בבית משותף מחייבת היתר בנייה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של הרשות המקומית במקום המצאה של הדירה. בעת הגשת הבקשה חובה לצרף, בין היתר, את הסכמת יתר בעלי הדירות בבית המשותף. בהעדר הסכמה של השכנים יש לתת להם הודעה בכתב על הבקשה והם רשאים להופיע בפני הוועדה ולנמק את התנגדותם. הוועדה לתכנון ובנייה או ועדת משנה שלה תדון בבקשה לאור שיקולים תכנוניים. על החלטתה ניתן לערער בפני ועדה לעררים של משרד הפנים. לפני הגשת הבקשה כדאי לברר במחלקת ההנדסה של הרשות המקומית מהי עמדת הרשות המקומית ביחס לבקשתך. אם הרשות המקומית לא תתנגד לבקשתך, כדאי לברר ומה הן תנאיה ודרישותיה של הרשות המקומית. הרשות המקומית וכן כל אחד מהשכנים שלך שיבקש להופיע בפני הוועדה המקומית יהיו המשיבים בדיון בבקשתך. עלייך לקחת בחשבון כי הוועדה המקומית עלולה להתנות את מתן ההיתר גם בתשלום היטל השבחה. היטל השבחה הוא תשלום חובה ששיעורו 50% משיעור ההשבחה של הדירה עקב הרחבתה. שווייה של ההשבחה יקבע ע"י שמאי מקרקעין מטעם הוועדה. גם על הערכה זו ניתן לערער ע"י חוות דעת נגדית של שמאי מטעמך ודיון בפני שמאי מכריע. כמו כן, עלייך להביא בחשבון כי הרחבת שטח הדירה תחייב אותך גם בארנונה מוגדלת עפ"י שטח הדירה המורחבת.