אביגייל

החלטה בדבר העסקת חברת ניהול ודרכי תשלום

שלום רב, בבניין שלי אף אחד לא רוצה להיות וועד הבית, (אני דווקא מעוניינת אך אין לי הצד המשפטי/הניהולי לשמש בתפקיד) הוועד הקודם מאיים בהעסקת חברת ניהול חיצונית שתייקר את האחזקה בלפחות 80%. לחילופין, הוא מאיים שיפנה ללשכת רישום המקרקעין שם ימנה הרשם תפקיד לכל דייר.שאלתי, האם במידה ונחוייב בהתקשרות עם חברת ניהול חיצונית, אוכל לטעון שאינני יכולה לעמוד בהוצאות? - אני נכה לצמיתות וואם חד הורית ל-3 קטנים, הכנסתי הכוללת זעומה ביותר. האם יתחשב בכך הרשם במינהל המקרקעין ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום אביגייל, למפקח\ת על רישום המקרקעין סמכות למנות לבית מתחזק או חברת ניהול אם אספת בעלי הדירות לא תבחר נציגות (וועד בית). השיקול המנחה הוא הצורך לתחזק את הרכוש המשותף ולשמור עליו במצב תקין. המפקח\ת על רישום המקרקעין שידון בבקשת בעלי הדירות למנות מתחזק חיצוני או חברת ניהול יחליט בבקשה לאור הצורך לדאוג לתחזוקה התקינה של הרכוש המשותף.