J

שכנה לא נוטלת אחריות על נזקים לדירתי, שמקורם בדירתה

שלום רב, אשתי ואנוכי בעלי דירה בקומה אמצעית בבית משותף, מזה 6 שנים. הנני פונה לעצתכם, ב-3עניינים: 1. נזילת מים מהדירה שמעלינו בחדר האמבטיה: מאז שאנו גרים בדירה חווינו נזילה אחת לשנה שמקורה בדירה מעלינו . ניסיון לפנות לבעלים לתיקון זכה להתחמקות או לתיקון קלוקל. הנזילה האחרונה בתקופתו לא תוקנה, תוצאה של שילוב בין התחמקותו וייאושנו. לפני כ-3 חודשים הדירה נמכרה והחל שיפוץ. בשלב זה פנינו לבעלת הדירה (אמא שלה) ובין היתר התרענו כי יש בעיה חוזרת בצנרת האמבטיה, הראנו זאת והובטח לנו כי יטופל. במהלך השיפוץ, בין היתר, באותו המקום בו היו הנזילות הקודמות החלה פריצת מים (זרמו מהתקרה). כמו כן נגרם נזק נוסף לתקרת האמבטיה שמקורה בקדיחות. מיד פנינו לאיש המקצוע שנוכח בכך שהבטיח לטפל בכך. באותה עת העברנו גם מייל לאם בעלת הדירה אודות כלל האירועים (אז חשבנו שהיא הבעלים ) והנ"ל שלחה אלינו שוב את המשפץ שהבטיח לשמור שדירתנו לא תיפגע וכי לא יהיו עוד נזקי מים. 2. נזילת מים על עדן החלון שלנו: במהלך השיפוץ הוחלף צינור ביוב בדירה מעלינו. אם לא די בכך שערכו בדיקות על חלוננו כאשר הוא טרם חובר לביוב המרכזי, הרי שבשבוע החולף מים החלו ליזול ישירות על חלוננו. 3. מזגן עם צינור קצר מידי הנוזל על הקיר החיצוני התוחם את חדר דירתנו: המזגן, אף שלא הותקן ע"י הבעלים החדשה, הינו בעל צינור ניקוז קצר, אשר במקום לרדת עד לקרקע, נעצר בחצי הדרך ממש מעלינו ומרטיב בצורה ממוקדת ובאופן ניכר את הקיר החיצוני של הבניין שהינו קיר חדרנו. לאחר שבדקנו את נסח הטאבו, וראינו כי הבעלים החדשה הינה בעצם ביתה של אותה אם (עדיין רשומה רק הערת אזהרה), פנינו ביום ה' שעבר לבעלת הדירה. פרטנו בפני בן הזוג שלה את 3 העניינים שלעיל וביקשנו לטפל. משך שבוע לא שמענו דבר וביום 26.8.16 הגיע אותו משפץ לבית, לשיטתו לא ראה שום נזילה לעדן החלון שלנו. בהמשך ירד לדירתנו, אז זכינו לתירוצים ולהתחמקויות ותו לא. לאחר מכן, כאשר הופיעו שוב המים על עדן החלון שלנו, פנינו לבעלת הדירה כדי שתיווכח בכך. במהלך השיחה, חרף העובדה שהצגתי לה ראיות לטענותיי, הלה אמרה שתפנה שוב למשפץ באשר לנזילה על עדן החלון אך בנוגע לטיפול בצינור המזגן ולתיקון נזקי הנזילה בתקרה שלנו, אין זה עניינה שכן המזגן הותקן ע"י הבעלים הקודם והנזקים בתקרה, מקורם אך בנזילות של הבעלים הקודמים (כאמור נזילה אחרונה התרחשה בעת השיפוץ שלה).. א. לשיטתי, בין אם תוקנו נזקי נזילות קודמות ובין אם לאו, במהלך השיפוץ היתה נזילה חדשה, באותו מקום, והתוצאה היא אותה תוצאה -צודק? ב. האם בעל דירה נוכחי אחראי לנזקים אשר קרו כולם או מקצתם בעת בעלותו של בעל הדירה הקודם? ג. לאחר מיצוי הליכים וניסיון לפתור את הסכסוך מחוץ לביהמ"ש, האם ראוי לתבוע את נזקי, הן מבעלי הדירה הקודמים והן מהנוכחיים או רק מבעלים הנוכחית ? האם העובדה שלעת עתה קיימת בטאבו רק הערת אזהרה משפיעה על כך? סליחה על האריכות ותודה על עזרתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, ראשית, אבהיר כי הבעלים החדשה של הדירה אינה אחראית לנזקים שגרמו הבעלים הקודמים. אולם, מהתיאור המפורט שכתבת הבנתי כי גם עתה אתם סובלים מרטיבות שמקורה בדירה שמעל דירתכם. לעניות דעתי, המתנתם זמן רב לתיקון הנזקים. אתם זכאים כמובן לנקוט בהליכים משפטיים כדי לחייב את בעלי הדירה לאטום את מקור הנזילות וכן לתקן את הנזקים שנגרמו לדירתכם. אני ממליץ לכם לתעד את הנזקים לדירתכם וכן לתעד ככל האפשר את מקור הנזילות ( אם התאפשר לכם להיכנס לדירה שמעל דירתכם במהלך השיפוצים). רצוי שפניותיכם אל בעלי הדירה שמעל דירתכם תהיינה בכתב ושתשמרו ברשותכם העתק של כל אחד מהמכתבים לצורך הצגתם - אם יהיה צורך בכך - במשפט. כאמור, הבעלים הקודם אחראים לנזקים הקודמים ואתם זכאים לתבוע אותם אם יש ברשותכם ראיות לנזקים וכן לעלות התיקונים. אם הנזקים הנוכחיים אירעו לאחר חילופי הבעלים, אתם זכאים לתבוע את הבעלים הנוכחיים. אם בעלי הדירה העליונה תסרב לתקן את הנזקים לדירתכם, הזמינו איש מקצוע מתאים שייתן לכם הצעת מחיר. דרשו את הסכום מבעלי הדירה העליונה ואם הם יסרבו לשלם לכם את עלות התיקונים, הגישו נגדם תביעה בלשכת המפקחת על רישום המקרקעין. הבעלים החדש חייבים לפתור את בעיית הניקוז של המזגן גם אם הצינור הקצר הותקן ע"י קודמיהם. אם הם יסרבו, הגישו תביעה ל"צו עשה" שיחייב אותם להתקין ניקוז מתאים למזגן שלהם ( צינור ארוך או התחברות לצינור ניקוז קיים - אם יש כזה על הקיר החיצוני ). לסיום, אתם זכאים לתבוע את הבעלים החדשים גם אם אם הם טרם נרשמו כבעלים. אולם, אינכם רשאים לתבוע את הבעלים החדשים בגין נזקים שנגרמו לכם לפני שהם רכשו את הדירה.