חנה שביט

החלטת דייר אחד בבנין משותף לעקירת עצי דקל

שלום רב דייר בקומה 1 מתוך 7 קומות במשך שנתיים גזם בסתר עלי עצי הדקל עד שנאלץ להודות שהוא ביצע את הנזק. לטענתו ולטענת אשתו הענפים של עץ הדקל ( שכלל לא התפתחו בשל הנזק שנגרם) מעבירים חרקים למרפסת ביתו. הדייר החתים את מרבית הדיירים שיסכימו לעקירת העצים ושתילתם בחלק הצפוני של הגינה המשותפת וכי יעשה זאת על חשבונו. אכן, הדייר הביא גנן, אשר טען כי אי אפשר לשתול מחדש את העצים שנעקרו וכך איבדנו 4 עצי דקל. במקומם הדייר שתל שיחים קטנים. האם המהלך שנקט הדייר חוקי? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום חנה, את אכן צודקת בתלונתך. בעל דירה אינו רשאי לפגוע בנכס משותף השייך לכלל בעלי הדירות וגם אינו רשאי לכפות את דעתו או רצונו על הכלל. אינני יודע אם דקל הוא עץ מוגן. אם הדייר התחייב לשתול את עצי הדקל בחלקה הצפוני של הגינה המשותפת, עליו לקיים את הבטחתו. אם אכן לא ניתן היה להעביר את עצי הדקל שהיו נטועים בגינתכם, ניתן היה לרכוש 4 עצי דקל אחרים במשתלה ולנטוע אותם כמוסכם. הפורום המוסמך להחליט מה יעשה הוא האספה הכללית של הבית המשותף וועד הבית הוא המוסמך לדרוש או לתבוע מהדייר למלא את התחייבותו או לדרוש ממנו פיצוי על הנזק שגרם.