משה

תשלום להוצאות לועד הבית

תודה רבה להתייחסותך. בטבו יש לבניין תקנון מצוי ואין שם התייחסות לשטח הגג הצמוד לדירתי. מכאן אני מבין שבחישוב תשלום מיסי ועד הבית לא יובא בחשבון שטח הגג שלי. יש לי שאלה נוספת באותו הקשר: אם אני אבנה על הגג חדר בשטח של 23 מ"ר, כחמישית משטח הגג, האם על תוספת החדר שאבנה אצטרך לשלם גם תוספת למיסי ועד הבית בהתאם, למרות שבטבו כל הגג רשום כשטח הצמדה? תודה ושנה טובה, משה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום משה, אם התשלום לוועד הבית מחושב עפ"י כל השטח שבחזקתך על שחלקו אינו מקורה, ברור שתוספת החדר לא תגדיל את השטח שבחזקתך. על כל פנים כדי לבנות על הגג שבבעלותך עליך לוודא כי אינך מנצל אחוזי בנייה שאינם בבעלותך. אחוזי הבנייה שניתן לנצל על החלקה שייכים בדרך כלל לכלל בעלי הדירות ולכל בעל דירה יש רק חלק יחסי בזכויות אלו. אלא אם כן, הוצמדו לדירתו אחוזי בנייה מעבר לחלקו היחסי בזכויות הבנייה של כלל בעלי הדירות. חג שמח ושנה טובה.