מאור

נזילות בתקרה - שאלה לקראת החורף

שלום רב, ב15/5 נכנסנו אני ואשתי לדירה חדשה בשכירות. לחוזה השכירות הכנסתי חוזה האומר ש" המשכירים מהירים כי אטימות הגג תקינה ולא ידוע למשכירים על כל תקלה בהם " אני גג בקומה אחרונה בבניין די ישן. לקראת החורף התברר לי כי ככל הנראה כל הקומה סובלת מנזילות מאוד מאסיביות בחורף. התברר לי גם כי בעל הדירה שלי היה בלב העניינים במשך שנים רבות , הוא מודע לבעיה והותרע בפניו הרבה פעמים. מעבר לכך אין לי פרטים נוספים. אני כמובן לא מעוניין למצוא את עצמי בזמן החורף בדירה עם נזילות משמעותיות , טחב וסכנה לריהוט שלי. מה כדאי לי לעשות ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום מאור, עפ"י דבריך המשכיר הטעה אתכם או אף רימה אתכם בהצהירו כי לא ידוע לו על תקלה באטימות הגג. אם כך הדבר, יש לכם עילה לביטול חוזה השכירות וכן לתביעת פיצויים בגין ההוצאות שיגרמו לכם עקב מעבר לדירה אחרת. אינני יכול לייעץ לך מה כדאי לכם לעשות כן אינני מודע למכלול האינטרסים שלכם. לחלופין, אתה זכאי לתבוע מהמשכירים לתקן מיד את אטימות הגג מעל לתקרת דירתכם כדי למנוע חדירת רטיבות לדירה שבחזקתכם. זכויותיכם מעוגנות בהתחייבויות המשכירים כלפיכם עפ"י חוזה השכירות הן אלו המפורטות במפורש בחוזה והן אלו המפורטות בחוק השכירות והשאילה החל על יחסי השכירות שביניכם לבין המשכירים.