ליאור

שכן הפך מחסן פרטי שלו לעסק, האם זה חוקי?

שלום אני גר בבניין שלוש קומות, לכול שכן מחסן פרטי משלו. לאחרונה החלה תנועה של אנשים ומכוניות בכניסה לבניין להפתעתי התברר כי אחד השכנים הפך את המחסן הפרטי שלו לעסק. המחסנים נמצאים בכניסה לבניין. האם זה חוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, כדי להשיב לשאלתך, עליך לבדוק אם בתקנון הבית המשותף יש הרשאה לבעלי דירה או מחסן לעשות בהם שימוש למטרת עסק. כמו כן, עליך לבדוק ברשות המקומית אם עפ"י התב"ע החלה על הבית מותר לנהל עסק בחלק כלשהו של הבית. אם יתברר לך כי השימוש שעושה שכנך במחסן שלו נוגד את הוראות התב"ע, תוכל להתלונן ברשות המקומית ולדרוש כי הרשות תוציא לאלתר צו סגירה ותעמיד את השכן לדין. אם יתברר כי השימוש במחסן נוגד את הוראות התקנון או את הוראות התב"ע תוכל לעתור לצו מניעה בפני המפקח על רישום המקרקעין או בית משפט השלום.