חני

רטיבות בדירתי כתוצאה מנזילה מהגג

שלום רב, אני דיירת בבית משותף ומתגוררת בקומה האחרונה. יש לציין כי אין לי משכנתא על הדירה. כל שנה בערך, לאחר עונת הגשמים מתפתחת פטריה בתיקרת דירתי עקב רטיבות מהגג. שאלתי היא: האם הוועד הוא האחראי לתיקון הנזק החוזר על עצמו בדירתי, וזאת מאחר והבעיה נובעת מהגג המשותף לכל הבניין.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום חני, אם מקור הרטיבות הוא בגג המשותף של הבית עליך לדרוש מוועד הבית לאטום לאלתר את הגג. אם הוועד יסרב להיענות לדרישתך או ימנע מנקיטה בפעולות הדרושות בתוך זמן סביר, את זכאית להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין שלשכתו ממוקמת בלשכת רישום המקרקעין שבה רשומה הדירה. את רשאית גם להתלונן כנגד הוועד ( אם זה יסרב לתקן את מקור הרטיבות בגג ) באגודה לתרבות הדיור בעיר מגורייך