יאיר

תשלום מזונות

שלום האם גבר אמור לשלם מזונות באופן קבוע ואוטומטי גם אם הילדים נמצאים אצלו רוב ימי השבוע?

עו"ד רונית א. זיסמן

שלום יאיר, היקף תשלום המזונות והמועדים בהם ישולם נקבעים בפסק דין או בהסכם גירושין שמקבל תוקף של פסק דין. ככל שלאחר מתן פסק הדין מתרחש שינוי במציאות החיים, כגון זה בפנייתך, לפיו, הלכה למעשה הילדים המשותפים נמצאים בחזקתך במשך רב ימי השבוע ובמשתמע אתה זה שדואג לצרכים שלהם בזמן שהם איתך ובנוסף משלם עבור מזונותיהם, כדאי לשקול פניה מחודשת אל בית המשפט או בית הדין הרבני שנתן את פסק הדין, ובמסגרתה לדרוש ששינוי הנסיבות, כאמור, יקרין גם על היקף המזונות. חשוב להבין, שעד שלא יינתן פסק דין אחר ולו זמני, פסק הדין שקבע את המזונות שריר וקיים ויש לנהוג על פיו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר