ירון

מה הזכויות שלי בהיריון כפוי

אם אני לא יכול לחייב מישהי שנכנסה להיריון ממני להפיל את ההיריון אבל ההיריון הזה לא רצוי מבחינתי היא ידעה לפני שהיא נכנסה להיריון שזה לא מתאים לי מה הזכויות שלי?

עו"ד רונית אלאג'ם זיסמן

שלום ירון, בנסיבות בהן יש הריון, לאישה זכות מלאה על גופה, בכלל זה, כמובן, היא זכאית להחליט שהיא מעוניינת ללדת. ככל שזו תהיה בחירת האישה , יתמקד בית המשפט בזכויותיו של הקטין. היינו, מי מההורים יכול ומסוגל להיות ההורה המשמורן, מה היקף מזונות הקטין על מנת לדאוג לפרנסתו והקשר של הקטין עם ההורה שאינו משמורן. ככל שתהפוך לאב, תחויב כלפי הקטין שיוולד, כמו גם תהיה לך הזכות להיות הורה משמעותי בחייו. ביחס לנסיבות בהן, לטענתך, מדובר במציאות שנכפתה עליך, תוכל לבחון את סיכוייה של תביעה נזיקית כנגד בת הזוג. בכל מקרה, מומלץ מאוד לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מלא בטרם תבחר כיצד לפעול.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר