שמעון קאופמן

תשלום מזונות עבור בת שגרה לבד

רונית שלום . אני משלם מזונות עבור ביתי , בעוד מספר חודשים ימלאו לה 18 . לפני כחודשיים היא עזבה את מגוריה אצל אמה ועברה לגור לבד בשכירות ( משלבת עבודה במלצרות ולימודים חלקיים ) . שאלתי : האם אני צריך להמשיך ולשלם מזונות לאימה ? או להעביר את הכסף ישירות לביתי ? האם את כל הסכום ? האם האמא גם צריכה להשתתף בהוצאות השוטפות של הבת ? האם במצב הנוכחי החזקה היא משותפת ? האם המצב החדש צריך לעבור דרך החלטה בית משפט ? . תודה . שמעון .

רונית א. זיסמן, עו"ד

שלום שמעון, נקודת המוצא היא בפסק הדין שקבע את מזונות בתך. למשל, האם נצפתה אפשרות שבה הקטינה לא תתגורר בבית האם, על השלכותיה של אפשרות זו. ככל שהאפשרות לא נצפתה, כל שינוי בפסק הדין מחייב את אישור בית המשפט. בנוסף, למיטב הבנתי, בתך עדיין קטינה, ולא ברור עד כמה היא רחוקה מגיל 18 ובכל זאת, היא כבר, על פי מה שאתה מדווח, מתגוררת לבד מזה חודשיים. נסיבות אלה, ייבחן בית המשפט בבואו לדון בסוגיית היקף המזונות ודרך התשלום ועליך לקחת זאת בחשבון. במילים אחרות, נראה שבתך הקטינה עומדת ברשות עצמה ולא מצויה במשמורת ו/או בהשגחת מי מהוריה. מומלץ מאוד שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מלא, במסגרתו תציג את העובדות המלאות, לרבות גילה המדויק של בתך, מקום מגוריה הנוכחי וכיו"ב עובדות רלוונטיות וחשובות, בטרם תשקול כיצד לפעול.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר