אלי

נישואים כדת משה וישראל לא דרך הרבנות

שלום, רציתי לשאול האם אפשר בארץ להתחתן נישואים דתיים שלא דרך הרבנות? כלומר לעשות את הטקס עם העדים או כתובה כל מה שצריך עם הברכות והכל(לא נראה לי מאוד מסובך לעשות את זה לבד בלי רב) לשבור כוס ולהיות נשואים לפי הדת אך בלי קשר לרבנות הראשית בישראל שאוהבת לעשות בעיות ובירוקרטיה בכל דבר. פשוט כן חשוב לי שהנישואים יהיו בסדר גם מבחינת הדת אבל אני לא רוצה קשר למוסד הארור הזה שנקרא רבנות. תודה מראש.

עו"ד אופיר חליוה

אלי שלום, הגעת לפורום של חד מיניים. ונישואין של חד מיניים לא ניתן כלל לעשות דרך הרבנות, אלא רק במדינות שמכירות בנישואין חד מיניים ומאפשרים לתושבי חוץ להינשא במדינתם. לשאלתך - בהתאם לחוקי מדינת ישראל, ניתן להתחתן בארץ אך ורק בחתונה דתית. נישואין שהם לא דרך הרבנות, אבל הטקס שלהם הוא דתי, יתכן ויחשבו נישואין פרטיים, עם כל המשתמע מכך.... מומלץ לקבל חוו"ד בנושא. בהצלחה