דורון

רישום כזוג נשוי בתעודת זהות

האם יש אפשרות לזוג חד מיני להירשם כזוג נשוי במשרד הפנים ? חברה הראתה לי תעודת זהות של חבר הומו שחי עם בן זוגו והם מגדלים שני ילדים שהם הביאו לעולם עם אם פונדקאית בחו"ל. בתעודה שלו מופיע רישום ברובריקה של "נשוי" שם בן הזוג. האם קרתה מהפכה בזמן שישנתי ? תודה דורון

אופיר חליוה, ען"ד

דורון שלום, מהפכה טרם ארעה ולכן לא ישנת :) לפי בג"צ בן ארי, זוג חד מיני שהתחתן בחו"ל ומגיע לארץ עם תעודת נישואין של המדינה בה הוא התחתן, פקיד הרישום מחוייב לרשום בתעודת זהות שהזוג נשוי, כפי שמתרחש אצל זוגות סטרייטים שמתחתנים בנישואין אזרחיים בחו"ל, גם אז פקיד הרישום מחוייב ברישום. הרישום אינו מהווה ראייה לאמיתות התוכן ולכן יש חובת רישום. שבוע טוב

אלי

שלום לכבודו, מהסיפא של תשובתך לדורון יצאתי מבולבל,הרישום ?איזה רישום אינו מהווה ראייה לאמיתות התוכן,התוכן של מה ?ואם מתבצע רישום,למה כוונתך שיש חובת רישום.רישום למה?אשמח אם תבהיר לי ענין זה, נ"ב,איני נמצא בארץ עתה ולכן הטלפון שאת מספרו מסרתי אינו זמין. בכבוד, אלי

עו"ד אופיר חליוה

אלי שלום, הכוונה לרישום הסטטוס "נשוי" במשרד הפנים. יום טוב