עידו

ויתור על אפוטרופוסות

ידידה מאוד טובה שלי הסכימה לשמש לי ולבן זוגי אם פונדקאית. אנחנו מתכננים להיכנס להריון בצורה טבעית, ללא חוזים. האם תוכל האם לאחר הלידה לוותר על האפוטרופוסות הטבעית שלה על מנת שבן זוגי יוכל לאמץ את הילד כאביו השני? האם תמיכה כספית באם במהלך ההריון ולאחריו יכולה להיתפס כעבירה? (שאנחנו כביכול קונים ממנה את הילד). תודה רבה, עידו

אופיר חליוה, עו"ד

שלום רב, נושא הפונדקאות מוסדר בחוק, וכל פעולה שנעשית שאינה בהתאם להוראות החוק היא עבירה פלילית אשר עלולה להוביל לעונשים כבדים. (בנוסף, אם אתם נכנסים להריון בצורה טבעית, זה לא נקרא פונדקאות ). כמו כן, על מנת שבן זוגך יוכל לאמץ, צריך שביהמ"ש ישלול את זכות ההורית הטבעית של האם על הילד, וזה רק במקרים קיצוניים, מה גם שהאמא צריכה לוותר על בנה שנולד. ביהמ"ש לא ישלול את זכות ההורית מהאם רק בגלל שבן זוגך ירצה לאמץ את הרך שיוולד. אם ברצונכם בהליך פונדקאות, לצערי, כיום, ניתן לעשות זאת רק בחו"ל. בהצלחה לייעוץ נוסף ניתן ליצור קשר טלפוני עם משרדי 077-3313238

עידו

המון תודה על המענה. השאלה מתייחסת להריון טבעי ולא לפונדקאות, כמו כן, השאלה מתייחסת לכך שהאם פונה מיוזמתה בבקשה לוותר על בנה שנולד תוך הדגשה שאינה מעוניינת בו. כלומר - ויתור על אפוטרופסות מרצון. האם מהלך שכזה יכול להיתפס בבית המשפט כעבירה ושלילת בקשת האם?

אופיר חליוה, עו"ד

שלום כפי שציינתי לעיל, באם אתה זקוק לייעוץ משפטי, הנך מזומן ליצור קשר טלפוני עם משרדי ונשמח לסייע לך.