סיגל

אימוץ ילדיי בת זוג למרות התנגדות אביהם

שלום, יש לי 3 ילדים מנישואיי עם בן זוגי לשעבר. ב-4 השנים האחרונות אני חיה עם בת זוג והיא רוצה לאמץ את הילדים. בן זוגי לשעבר לא מוכן לזה ואמר שהוא לא ייתן לזה לקרות. האם בת זוגתי תוכל לאמץ את ילדיי? והאם היא תוכל לעשות זאת גם אם אביהם מתנגד לכך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד טלי ברמן טל

סיגל שלום רב, כל עוד לילדייך יש שני הורים, בת זוגתך לא תוכל לאמץ את ילדיך. יתרה מזאת, גם אם בן זוגך היה מסכים לאימוץ, המצב המשפטי בארץ אינו מאפשר (כרגע) קיומם של שלושה הורים לילד. עם זאת, עובדה זו אינה שוללת כמובן קשר משמעותי בין בת זוגתך לילדים, פשוט בלי ביסוס סטטוס חוקי. טלי