עינת שם בדוי

תרומת זרע מחו"ל

אני בחורה לסבית, רווקה בת 38. אני רוצה להביא ילד לעולם לבד מתרומת זרע מחו"ל, כדי שחס וחלילה הילד שלי לא ילך ברחוב ויפגוש את אבא שלו או את האחים שלו וגם כי הבנתי שעלולים לעשות לו בעיות להינשא בעתיד. השאלה שלי, אם אני משתמשת בזרע של תורם מחו"ל האם תהיה לילד שלי גם בעיה להינשא בישראל? אציין כי אני יהודיה, וגם באה ממשפחה מסורתית, כך שהעניין חשוב לי. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד טלי ברמן טל

שלום, אני מניחה שהשאלה שלך נובעת מחשש ממזרות. פסיקת בתי הדין הרבניים קובעת כי ילד אשר נולד מאישה יהודיה שהופרתה בזרע של גוי, הוא ילד "כשר" ואינו ממזר. במהלך בירור מעמדו האישי של הילד, חשוב להציג בפני בית הדין הרבני אישורים רפואיים שהזרע נתרם על ידי גוי. בהצלחה!!!