טל

האם דרישת קרן הפנסיה לגיטימית בנסיבות

על פי התקנון נכה סיעודי זכאי לפנסיית נכות מוגדלת. חרף שיש בידי קרן פנסיה (המטפלת בבקשה לקצבת נכות מוגדלת עקב נכות סיעודית) דוח של הביטוח הלאומי המתייחס לפעולות היום יום-הודיעה הקרן כי ההכרה של הקרן בנכות הסיעודית נעשת דווקא על יסוד מכתב רופא מטפל המתייחס לפעולות היום יום. האם בנסיבות הנ"ל בהן כאמור יש בידי הקרן פרוטוקול ביטוח לאומי המתייחס לפעולות היום יום, דרישת הקרן להמצאת מכתב רופא מטפל בנושא הסיעודי היא דרישה לגיטימית? האם הקרן רשאית להתנות התקיימות דיון בבקשה להכיר בנכות סיעודית בהמצאת מכתב רופא מטפל המתייחס לפעולות היום יום.? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שלמה הרדי

שלום רב ראשית צריך לבדוק את תקנון קרן הפנסיה ( אין זהות מוחלטת בין כולן ובין הנוסחים). לגופו של עניין עניין רופא הפנסיה הוא דבר שמעוגן בתקנון ואינה כפופה בהכרח להחלטות המוסד לביטוח לאומי או חוות דעת של מומחים פרטיים. על פי התקנון יש אפשרות ערעור על החלטת הרופא - כמפורט בתקנון בהצלחה