גיא

קביעת אחוזי נכות ע"י מומחים של בית משפט

שלום רב, ברשותי 2 שאלות לפורום המבורך.. במקרה של תאונת דרכים במסגרת העבודה (תאונת עבודה-הוכר כתאונת עבודה). לאחר שבית המשפט מינה מומחים ונקבעו אחוזי נכות לתובע ע"י מומחים שקבע השופט. 1. מדוע יש צורך גם בפניה לביטוח לאומי לקביעת אחוזי הנכות? 2. האם ביטוח לאומי מכיר באחוזי נכות שנקבעו ע"י מומחים שקבע בית המשפט? (או שיש תהליך מלא לקביעת אחוזי הנכות)?? תודה בברכת חג שמח וכשר וכמובן בריאות, גיא

item.Author מנהל הפורום עו"ד שלמה הרדי

שלום גיא במקרה של תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה, בית המשפט מפחית מהפיצוי שתקבל ,את מה התקבולים שתקבל מהמוסד לביטוח לאומי בגין תאונת העבודה. גם אם לא תפנה למצות את זכויותיך במוסד לביטוח לאומי , בית המשפט ינכה "ניכוי רעיוני" את מה שהיית אמור לקבל. . לשאלתך השנייה : קביעת מומחי בית המשפט אינה מחייבת את המוסד לביטוח לאומי, אבל להפך כן, דהיינו אם היית פונה קודם למוסד לביטוח לאומי, בטרם קביעת מומחי בית המשפט- קביעת הוועדה לעניין אחוזי הנכות הייתה מחייבת בהליך האזרחי. בברכה שלמה הרדי עו"ד