ירון

ניתוח קיבוע בעמוד שדרה מותני

שלום רב, יש לי קיבוע בעמוד שרה בין חוליות L4-L5, ויש לי רק 20% נכות בגין זה לפי סעיף ״הגבלה בינונית בעמוד שדרה מותני״, ולא לפי קיבוע עמוד שדרה מותני בטענה שזה לא קיבוע בכל החוליות של עמוד השדרה. בקרוב אאלץ לעבור ניתוח נוסף, בו יקבעו את L3-L4. ואז הקיבוע יהיה מגובה L3 ועד L5. יש לי שתי שאלות: 1. האם אחוזי הנכות כרגע תואמים את המצב? 2. האם לאחר הניתוח אהיה זכאי לסעיף ״קיבוע עמוד שדרה מותני״ או שמא גם במצב זה, אקבל נכות לפי הגבלה בעמוד שדרה מותני? תודה רבה, ירון

item.Author מנהל הפורום עו"ד שלמה הרדי

ירון שלום הוועדה הרפואית קובעת את דרגת הנכות לפי רשימת ליקויים רפואיים שמוגדרת בתקנות הביטוח הלאומי. ברשימה זו, מופיע לצד כל ליקוי רפואי אחוז נכות מוגדר שיש לקבוע. קביעת אחוזי הנכות במקרה שלך הייתה על פי התרשמות רופא הוועדה. כמובן ששמורה לך הזכות להגיש ערר על החלטה זו. לא ניתן על סמך תיאור המקרה לקבוע אם אחוז הנכות שנקבע תואם את מצבך. כל ומצבך יחמיר בשל הניתוח ותהא לך מגבלה קשה- אחוזי הנכות יעלו בהתאם בברכה שלמה הרדי עו"ד