אזרחות על סמך סבי - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • יהורם

    נשלח ע"ייהורם 19:45, 21 באוגוסט 2014

    סבי נולד בטרנסילבניה בשנת 1916 בשטח שהיה אז בשליטת הונגריה,והוא הועבר לרומניה בשנת 1918. סבי היה בעל אזרחות רומנית ולא ידע הונגרית. הוא עלה ארצה ב 1938. אבי ואני נולדנו בארץ בהתאמה בשנים 1949 ו 1977. שאלתי: האם עדיין לצורך אזרחות הונגרית אני חייב לדעת שפה, או מכיוון שסבי נולד בשטח שבעת לידתו היה הונגרי - אז לא?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר עינת, עו"ד,מנהל הפורום

    09:46, 26 באוגוסט 2014

    אתה זכאי לאזרחות הונגרית רק אם תלמד את השפה ההונגרית, אין אפשרות אחרת. עם זאת רמת השפה הנדרשת עלתה לפני כמה ימים. אמנם אין צורך לכתוב ולקרוא אבל רמת השיחה המדוברת גבוהה יותר ולכן כעת יש צורך בהשקעה רצינית יותר לאורך זמן מאשר בלימוד השפה.

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.