יוני קאגן

ידיעת השפה הונגרית למבקשי אזרחות בקרב יוצאי הקרפטים

הוריי ילידי העיר מונקץ' שבאוקראינה של היום. פעם זה היה הונגריה. אני מבין שאם אני רוצה אזרחות הונגרית, אני צריך לדעת הונגרית . האם בני בן ה-12 גם צריך לשלוט בשפה ואם כן, איפה לומדים הונגרית בארץ בצורה מסודרת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי יוני ילדים עד גיל 14 לא חייבים לדעת את השפה ההונגרית במסגרת הליך ההתאזרחות, לכך בנך לא חייב לדעת הונגרית. בין גיל 14 לגיל 18 ילד לא צריך לדעת הונגרית, רק אם ההורה "ההונגרי" יודע את השפה בעצמו. במקרה כזה הילד פטור. מגיל 18 כולם חייבים לעבור את מבחן השפה ( בעל פה בלבד). מורים ומורות להונגרית, יש בארץ בשפע, ניתן לקבל המלצות חמות לגבי כאלו שיודעים בדיוק איך להכין למבחן הן בדרירות ההונגרית, הן אצל עורכי הדין העוסקים בהכנת תיקים להגשה או ברחבי הרשת.