אזרחות הונגרית - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • אורנה גבע

    נשלח ע"יאורנה גבע 17:38, 15 בספטמבר 2013

    שלום, אימי ילידת 1928 בהונגריה בעיר Kallo (מחוז Nograd). אימי ניצולת שואה, עלתה לארץ בשנת 1947. אין בידיה כל מסמכים. אבי ז"ל נולד בסלובקיה, וגם לו לא היו כל מסמכים, גם לא תעודת נישואין (הם נישאו בדרך לישראל). אני ילידת הארץ, ובני מעוניין לקבל אזרחות הונגרית. לאור הפרטים הנ"ל האם לדעתך הדבר אפשרי, האם כולנו נצטרך לעבור את התהליך, האם יש צורך במבחן בהונגרית ומנסיונך כמה זמן אמור להימשך התהליך. תודה, אורנה

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר -עינת, עו"ד,מנהל הפורום

    10:00, 29 בספטמבר 2013

    אורנה שלום
    מאחר ואין בידייך תעודת נישואין של הורייך ,לצערי הרעיון של הגשת בקשה רגילה כלל יורד מן הפרק.
    במקרה שלך אין ברירה אלא ללכת במסלול של התאזרחות, מסלול בו כל אדם מעל גיל 18 חייב לדעת לדבר (ולדבר בלבד) בשפה ההונגרית ברמת שיחה סבירה. החדשות הטובות הן שאין צורך שאת תגישי את הבקשה על מנת שבנך יגיש בקשה. הוא אמנם זקוק למסמכייך אבל יכול להגיש בקשתו לבד. מנסיוני תהליך כזה אמור לקחת כשנה. במידה ויש לבנך ילדים קטינים והוא מעוניין להוציא עבורם אזרחות, עד גיל 14 אינם חייבים בידיעת השפה, ומעל גיל 14 אינם חייבים את ידיעת השפה אם אביהם למד ויודע לדבר ברמה סבירה. בהצלחה!

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.