זכאות לאזרחות הונגרית - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • איל בריקס

    נשלח ע"יאיל בריקס 00:27, 23 בפברואר 2014

    שלום רב, סבתי מצד אימי ילידת מאקו שבהונגריה. אמי נולדה בארץ ואינה אזרחית הונגריה. הנני יליד 1958. אם אינני טועה סבתי עלתה לארץ ב-1928 או 1929. האם אני זכאי לאזרחות הונגרית עבורי ו/או עבור בתי הקטינה? בתודה מראש, איל

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר עינת, עו״ד,מנהל הפורום

    23:42, 5 במרץ 2014

    אייל שלום על פי הנתונים שתיארת אתה ובתך זכאים לאזרחות הונגרית רק בדרך של התאזרחות. בהתאם לך תידרש להציג תעודת חדה של סבתא מהונגריה ( יחסית קל להשיג) ולהפגין ידע בסיסי בשפה ההונגרית. הדבר דורש לימוד אינטנסיבי של הונגרית במשך כמה חודשים .

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.