שי

רשיון עסק לחשמלאי המחזיק מחסן לכלי עבודה, מלאי וחדר עבודה

שלום רב, האם חשמלאי שמחזיק מחסן לכלי עבודה ומלאי (ללא חומרים מסוכנים) וחדר נוסף לצרכים משרדיים צריך להוציא רשיון עסק ? לחשמלאי יש תעודת קבלן מוסמך מרשם הקבלנים. תודה מראש שי

עו"ד ציון יהודאי

שי שלום. עדכון לתשובתי: צו רישוי (עסקים טעוני רישוי) עודכן לאחרונה ושמו "צו רישוי (עסקים טעוני רישוי) תשע"ג- 2013 " בנוסף, עפ"י פרט 6.3 לצו הנ"ל - מחסן ששטחו עד 50 מ"ר אינו זקוק לרישוי . בברכה ציון יהודאי, עו"ד

עו"ד ציון יהודאי

שי שלום. על אף הכותרת "רשיון עסק לחשמלאי" הרי שהשאלה מתייחסת למחסן/משרד המשמשים את החשמלאי. בהתאם לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשנ"ה-1995, מחסן המשמש חשמלאי וכן חדר המשמש למשרד, אינם נזקקים לרישיון עסק. עם זאת, מומלץ לפנות אל מחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית שבה שוכן העסק ע"מ לוודא כי אין הנחיה אחרת הסותרת את הנאמר לעיל. בברכה ציון יהודאי, עו"ד